Portal de știri
Societate

Precizări privind vaccinarea moldovenilor la UMF Iași

Cetățenii moldoveni care nu au și cetățenia României nu vor putea participa la maratonul de vaccinare împotriva COVID-19 inițiat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, România. Restricția vine în contextul hotărârii din 10 mai a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care se prelungește starea de alertă pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de încă 30 de zile. Astfel, doar cetățenii Republicii Moldova care au cetățenie dublă se pot vaccina, în baza cărții de identitate românești. Precizările sunt făcute de către Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova.

Începând cu ziua de vineri, 14 mai, ora 16.00, până luni, 17 mai, ora 08.00, persoanele  care au împlinit vârsta de 16 ani se pot prezenta la UMF Iași (str. Universității nr. 16), fără programare, pentru a fi imunizate cu prima doză de ser Pfizer. Pentru minori este necesar un acord (în scris) al unui părinte sau al tutorelui legal.

Pe esplanada UMF Iași va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universității vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare. În această acțiune de amploare, ce se va desfășura non-stop, vor fi antrenați, în mod voluntar, peste o mie de membri ai comunității academice a Universității – cadre didactice, studenți, personal administrativ etc. Rapelul va fi asigurat de UMF Iași la 21 de zile de la prima doză, în weekend, în perioada 4-6 iunie.

Related posts

Grătarele sau picnicurile în spații publice sunt interzise până pe 30 iunie

Albasat

Maia Sandu: Nu există riscuri iminente de securitate! Cel puțin, pentru malul drept

Albasat

Игорь Додон: Вас Гацкан интересует. Оставьте это дело в покое

Albasat