ALBASAT
Societate

Premierul Ion Chicu: Decidem extinderea vacanței pentru copii

Termenul de sistare a procesului educațional până pe 22 martie se extinde cu încă o săptămână. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, transmite IPN.

„Am discutat și decidem extinderea vacanței pentru copii, deci toate nivelurile de educație, de instruire, pentru încă o săptămână. Mai departe, în funcție de evoluția lucrurilor, vom lua decizii”, a declarat premierul într-un briefing de presă. Potrivit lui, săptămâna aceasta, dar și câteva zile din săptămâna viitoare sunt esențiale în prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus.

Potrivit lui Ion Chicu, în prezent se discută și măsuri cu caracter economic, inclusiv miercuri urmează discuții cu Banca Națională a Moldovei. Două bănci comerciale deja au anunțat că vin cu o reeșalonare a plăților la credite până pe 31 mai.

De asemenea, au avut loc discuții cu companiile furnizoare de servicii și în acest sens consumatorii sunt îndemnați să evite îmbulzeala la plata serviciilor comunale, pentru că nu vor fi aplicate sancțiuni pentru întârzieri. Oamenii sunt îndemnați să opteze pentru plățile online și să nu se deplaseze la oficiile poștale sau la bănci.

„Nimeni nu are de gând să țină situația suspendată 60 de zile”

Președintele Igor Dodon a declarat că instituirea stării de urgență pentru un termen de 60 de zile reprezintă un termen maximum, însă „nimeni nu are de gând să țină situația suspendată 60 de zile”. „Decizia cu privire la 60 de zile a fost luată pentru a avea posibilitatea să intervenim atunci când va fi necesar. Sperăm foarte mult că această situație va dura mai puțin, pentru ca oamenii să poată la o anumită etapă, inclusiv agenții economici, să-și reia activitatea”, a mai spus șeful statului.

În total, pe teritoriul țării, sunt înregistrate 30 de cazuri de coronavirus.

În Republica Moldova este stare de urgență pentru 60 de zile, începând cu 17 martie.

Related posts

Ордер на арест на имя Влада Плахотнюка

Albasat

Aproape 1.000 de cutremure au zguduit Noua Zeelandă în ultimele cinci zile. Seismologi: Nu se vor opri

AlbasatTV, Nisporeni

Protest uriaș în India, de ziua națională a țării. Mii de fermieri au intrat cu tractoarele în complexul istoric Fortul Roșu

Albasat

Leave a Comment