ALBASAT
Nisporeni Societate

Preoți și credincioși au mers pe Drumul Crucii desfășurat la Nisporeni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, joi noapte, 13 aprilie 2023, a fost săvârșit Drumul Crucii.

Potrivit unui comunicat al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, după ce s-au adunat preoți, împreună cu numeroși credincioși din cuprinsul Eparhiei în Piața ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din orașul Nisporeni, la ora 21:30 a fost întâmpinat Înaltpreasfinția Sa, după care Chiriarhul a citit Acatistul Patimilor Domnului nostru Iisus Hristos.

Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, în care a menționat importanța și necesitatea mântuitoare a Drumului Crucii, vorbind și despre folosul și datoria creștină de a cinsti cuviincios patimile mântuitoare a lui Hristos.

Cu un cuvânt de salut și apreciere a venit și Grigore Robu, primarul orașului Nisporeni. După aceasta, în mod organizat, a început procesiunea propriu-zisă a Drumului Crucii, cu cântări și rugăciuni umilincioase, pe drumul pavat și iluminat de pe Piscul Ostașului, care duce spre Mănăstirea „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, unde este amplasată și o frumoasă cruce monumentală luminată, care este vizibilă de la mari depărtări.

La final, ajunși la la miezul nopții la mănăstire, Înaltpreasfinția Sa a citit din Evangheliile Patimilor, a mulțumit tuturor preoților și credincioșilor prezenți, apreciind în mod deosebit dragostea și osteneală preoților care au venit în mod organizat dimpreună cu credincioșii din parohiile Sfințiilor lor.

Drumul Crucii este organizat anual la Nisporeni. Prin parcurgerea acestui drum, enoriașii comemorează acea cale pe care a parcurs-o Hristos și își amintesc de patimile pe care le-a suferit Hristos.

Related posts

Șeful Federației Fermierilor: Trebuie să ținem cont și de situația economică din țară

AlbasatTV, Nisporeni

Precizările AMDM privind vaccinul CoronaVac

Albasat

COVID-19: În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 773 de cazuri noi

Albasat

Leave a Comment