ALBASAT
Actualitate Societate

Președinta Fundației moldo-olandeze „Salvați Copiii Străzii”, condamnată pentru escrocherie

Președinta Fundației Moldo-Olandeze „Salvați Copiii Străzii” a fost condamnată la închisoare pentru escrocherie și trafic de influență. Cauzele penale în care este vizată au fost pornite în anul 2017, de către Centrul Național Anticorupție, în baza unor denunțuri depuse de persoane de la care s-au pretins diverse sume de bani, chiar și 38 de mii de euro, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție menționează că în anul 2014, inculpata a dobândit de la o denunțătoare, prin înșelăciune și abuz de încredere, 500 de euro. Pretextul a fost un împrumut pentru perfectarea unor documente la Primăria Chișinău pentru înstrăinarea unui teren ce-i aparține, neavând intenția de a restitui împrumutul acordat. În aceeași perioadă, sub același pretext, neavând intenția de a restitui împrumutul, a dobândit ilicit de la denunțătoare mijloace bănești în sumă de 38 de mii de euro. Cu un an mai târziu, sub pretextul influenței asupra magistraților din cadrul Curții Supreme de Justiție, a estorcat și a primit de la o denunțătoare 3 000 de euro. Banii erau pentru influența magistrații să adopte o decizie favorabilă în cadrul unui litigiu civil parte a căruia era fiului denunțătoarei.

Ca urmare a judecării cauzei mai bine de 2 ani, recent instanța a recunoscut inculpata vinovată de comiterea infracțiunii de escrocherie. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani i-a stabilit o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei, cu privarea de dreptul de ca ocupa funcții de administrare a bunurilor altor persoane pe un termen de 5 ani.

Totodată, instanța a recunoscut inculpata vinovată de comiterea infracțiunii de escrocherie și trafic de influență, stabilindu-i o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen a câte un an pentru fiecare infracțiune, însă cu liberare de răspundere penală pe motivul intervenirii termenului de prescripție de atragere la răspundere penală.

Până la definitivarea sentinței, inculpatei i-a fost aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi țara. Sentința poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Related posts

Acțiunile antiepidemice care s-au organizat în Moldova au fost haotice, doctor în medicină

Albasat

Cursul valutar oficial la 31.10.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Resturile unei rachete, descoperite în apropierea sectorului Poliției de Frontieră Larga

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment