Portal de știri
Societate

Președintele a semnat decretele de numire a patru ambasadori

Președintele Maia Sandu a semnat decretele de numire a patru ambasadori ai Republicii Moldova în SUA, Belgia, Grecia și Austria. Este vorba despre Viorel Ursu, Viorel Cibotaru, Andrei Popov și Mihaela Mocanu, transmite IPN.

Viorel Ursu, ambasador în SUA, a activat în calitate de consilier și coordonator de programe în cadrul Fundației Soros Chișinău, iar timp de 11 ani a activat în calitate de analist superior la Institutul Politici Europene pentru societate deschisă la Bruxelles. Director de departament  „Programul Europa și Eurasia”. Director regional în exercițiu în cadrul Fundației pentru o Societate Deschisă, Londra.

Viorel Cibotaru, ambasador în Regatul Belgiei, este director executiv al Institutului European de Studii Politice din Moldova. A activat în calitate de conferențiar universitar la Catedra de Jurnalism a USM, a exercitat funcția director al Centrului de informare și documentare privind NATO. În 2015 a fost ministru al apărării, iar în perioada 2016-2018 a fost lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Andrei Popov, ambasador în Republica Elenă, a exercitat mai devreme mandatul de ambasador al Republicii Moldova în Austria și în Slovacia prin cumul, precum și reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă OSCE și Biroul ONU de la Viena.

Mihaela Mocanu a fost numită în funcția de ambasador în Austria. Din octombrie 2019 până în prezent  exercită funcția de șefă a Secției OSCE și Securitate Internațională a Departamentului Cooperare Multilaterală din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

De asemenea, șefa statului a semnat decretele de numire prin cumul a alți doi ambasadori. Este vorba despre ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Valeriu Chiveri, care a fost desemnat ambasador și în Turkmenistan și Uzbekistan, cu sediul la Kiev. Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost numit ambasador prin cumul în Kazahstan și Tadjikistan, cu reședința la Moscova.

Related posts

Cursul valutar oficial la 01.12.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Ministerul Mediului cerut sprijinul APL asigurarea populației cu lemne de foc la iarnă

Albasat

Buletin de ştiri ALBASAT 08.11.2019

Albasat

Leave a Comment