Portal de știri
Societate

Președintele Parlamentului European va efectua o vizită de lucru la Chișinău

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, va efectua o vizită de lucru la Chișinău. Europarlamentarul vine în săptămână curentă, pe 11 noiembrie. Despre aceasta s-a anunțat în agenda demnitarului afișată pe site-ul Parlamentului European, transmite IPN.

Potrivit agendei, oficialul european va ține un discurs în Parlamentul Republicii Moldova și va avea întrevederi cu conducerea țării. Recent, Roberta Metsola a spus într-un interviu pentru presa din România că Republica Moldova are nevoie de o atenție sporită întrucât, pe lângă faptul că este vulnerabilă din cauza frontierei cu Ucraina şi a problemelor cu alimentarea cu electricitate, se confruntă cu o situaţie în care oricând o opoziţie ostilă poate face pasul înainte.

Demnitarul european a declarat că atunci când a început războiul din Ucraina, Republica Moldova a devenit extrem de vulnerabilă, iar decizia comunității europene de a acorda celor două state statut de țări candidate la aderare este una benefică.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat ieri, 6 noiembrie, într-o rețea de socializare că vine la Chișinău la mijlocul acestei săptămâni.

Related posts

Anatol Țăranu: Statul are valoare în măsura în care poate garanta interesele cetățenilor săi

Albasat

24 семьи из населенных пунктов Крива, Дрепэкэуць и Липкань эвакуированы

Albasat

Ion Sturza: Peste 300 de mii de cetățeni vor intra în șomaj din cauza pandemiei

Albasat

Leave a Comment