ALBASAT
Societate

Președintele raionului Fălești a fost suspendat din funcție

Președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntîna, a fost suspendat din funcție cu votul majorității consilierilor raionali, în ședința de astăzi, 16 aprilie. Propunerea de suspendare a venit după ce pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. Fracțiunea Partidului Socialiștilor a părăsit ședința înainte de a începe examinarea chestiunii, transmite IPN.

Decizia de suspendare a fost luată „luând în considerare informațiile publice cu privire la inițierea urmăririi penale pe numele președintelui raionului Fălești, Sergiu Fîntînă, pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate alcoolică, dar și având în vedere eventuala folosire a resurselor publice cu rea-credință și în scopuri personale ce produce efecte negative asupra încrederii publice în autoritatea publică locală a raionului Fălești”. De asemenea, a fost aprobată inițierea unei anchete de serviciu pentru examinarea tuturor circumstanțelor imputate președintelui raionului.

Sergiu Fîntînă va fi suspendat din funcție până la emiterea unei decizii definitive pe dosarul său, cu încetarea plăților salariale și interzicerea folosirii automobilului de serviciu și a ștampilei.

Fiind prezent în sala Consiliului raional Fălești și întrebat cum comentează situația, Sergiu Fîntînă a spus că este pornită procedură juridică în privința sa și, atunci când va fi finalizată, va veni cu argumente.

Vicepreședintele organizației teritoriale a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Sergiu Fîntînă, a fost ales președinte al Consiliului raional Fălești pe 30 noiembrie 2019. Potrivit portalului nordnews.md, acesta a fost surprins în stare de ebrietate la volanul automobilului de serviciu pe 24 noiembrie 2020, dar și pe 19 martie 2021.

Related posts

3 287 140 de persoane sunt înscrise în Registrul de Stat al Alegătorilor

Albasat

Mărturiile tulburătoare ale unui supraviețuitor al accidentului aviatic din Pakistan: „Am auzit țipete din toate direcțiile”

Albasat

Locuință socială asistată pentru tinerii rămași fără ocrotire părintească

AlbasatTV, Nisporeni