ALBASAT
Nisporeni Societate

Președintele raionului Nisporeni a efectuat o vizită de lucru în Franța

În contextul implementării proiectului „Cooperarea franco-moldovenească pentru guvernarea locală și intercomunală a resurselor de apă potabilă”, în perioada 5-11 martie, președintele raionului Nisporeni, Vasile Mărcuță, împreună cu o delegație din Republica Moldova, a efectuat o vizită în Franța.

Vizita a avut drept scop crearea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară-Bazinul Nârnovei de către Consiliile raionale Nisporeni și Hâncești și primăriile din cadrul bazinului Nârnova.

Un alt subiect important a vizat aspectele reformei administrației publice în curs de implementare în Republica Moldova. În cadrul perioadei vizitei în Franța, delegația moldovenească a participat la întrevederile ținute în diverse consilii municipale din Franța, a efectuat o vizită de lucru la Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD), s-a întâlnit cu reprezentanți ai administrației franceze pentru schimb de experiență, cu Aleșii comunității Localităților „Câmpiile din Artois”, dar și cu reprezentanți ai instituțiilor europene.

În cadrul întrevederilor s-a discutat despre modalitățile de gestionare a apei și descentralizarea în domeniul gestionării intracomunitare a resurselor de apă. Pe durata misiunii a fost semnat Acordul bilateral între Agenția de Apă Artois–Picardie și Agenția Apele Moldovei.

Misiunea în Franța a fost un prilej și pentru întruniri cu ambasadoarea Republicii Moldova în Franța, Corina Călugăru și Daniela Cujbă, ambasadoare, reprezentantă permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliului Europei.

Related posts

Comunitatea și poliția  Nisporeni își îndreaptă eforturile către siguranța și liniștea locuitorilor

AlbasatTV, Nisporeni

RISE Moldova: Proiecte fantomă din bani europeni în Găgăuzia

AlbasatTV, Nisporeni

Relația cu România nu este condiționată de relațiile bune sau rele cu Rusia, ambasador

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment