ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Președintele raionului Nisporeni  în căutarea suportului pentru proiectul „Poduri ce ne leagă”

Recent, președintele raionului Nisporeni, Vasile MĂRCUȚĂ, a participat la un forum organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DPRP) la Iași, România, cu focalizare pe relația dintre stat și diaspora românească. Forumul a reprezentat o ocazie importantă de discuție despre proiectele ce vizează cetățenii din diaspora și colaborarea cu aceștia în sprijinirea educației, culturii, religiei și societății civile pentru românii din întreaga lume.

Tema centrală a forumului a fost seria de proiecte care urmează să fie implementate în beneficiul românilor de pretutindeni. Aceste proiecte au ca scop consolidarea legăturilor culturale și comunitare cu diaspora și susținerea diverselor aspecte ale vieții românilor din afara granițelor țării.

Forumul a reprezentat un punct de plecare pentru dialogul între Vasile MĂRCUȚĂ și Gheorghe CÎRCIU, secretar de stat pentru românii de pretutindeni. În cadrul acestui dialog, președintele raionului Nisporeni a pus în discuție posibilitatea obținerii de sprijin pentru implementarea proiectului local intitulat „Poduri ce ne leagă”. Acest proiect este inițiat de Primăria Nisporeni în colaborare cu Diaspora moldovenească din SUA și Consiliul raional Nisporeni.

Proiectul „Poduri ce ne leagă” vizează reabilitarea infrastructurii unei porțiuni de drum din orașul Nisporeni. Ceea ce îl face special este mobilizarea comunității locale și a băștinașilor din diaspora în acest efort de dezvoltare locală. Acest proiect nu doar îmbunătățește infrastructura orașului, ci și contribuie la consolidarea legăturilor dintre cei din diaspora și comunitatea din Nisporeni.

Pe lângă acest proiect specific, Biroul de relații cu Diaspora urmărește să creeze relații de colaborare pe termen lung între autoritățile din țară și cetățenii români din diaspora. Această inițiativă se desfășoară în cadrul programului DAR+3 și are ca obiectiv stabilirea unor parteneriate benefice pentru ambele părți, contribuind astfel la dezvoltarea comunităților românești din întreaga lume.

În final, prezența dlui Vasile MĂRCUȚĂ la forum și dialogul inițiat cu DPRP reflectă angajamentul raionului Nisporeni în dezvoltarea colaborării cu diaspora și în sprijinirea proiectelor care aduc beneficii atât comunității locale, cât și românilor de pretutindeni.

Related posts

Alte 622 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 44 983

Albasat

S-a dat startul concursurilor „Marca comercială a anului” și „Premiul pentru realizări în domeniul calitățiiˮ

AlbasatTV, Nisporeni

Despre cum joacă teatrele pe scena pandemiei….

Albasat

Leave a Comment