ALBASAT
Fără categorie

Președinția va elabora un proiect de lege privind instituirea avocatului antreprenorilor

Un proiect de lege privind instituirea funcției de ombudsman al antreprenorilor va fi elaborat de instituția prezidențială în colaborare cu reprezentanți ai asociațiilor de business și mediului de afaceri. La începutul lunii septembrie proiectul va fi înaintat spre consultări cu toate părțile interesate. Despre acesta a anunțat Președinția în urma unor consultări publice pe acest subiect.

Mihai Bologan, vicepreședinte la Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii, participant la consultările publice, salută inițiativa. Potrivit lui, sunt frecvente situațiile când companiile se confruntă cu „interacțiuni neplăcute cu reprezentanții instituțiilor statului, fie că e vorba de un control, o solicitare de emitere a unui act permisiv și nu doar”. „Reprezentanții agenților economici nu au canal sigur prin care și-ar apăra interesele în raport cu reprezentanții instituțiilor statului. Astfel, crearea Oficiului Avocatului Antreprenorului reprezintă o necesitate”, a comentat Mihai Bologan pentru IPN.

Potrivit lui Mihai Bologan, contează competențele acestei instituții și modul în care avocatul antreprenorilor va fi ales. Aceste aspecte încă urmează a fi clarificate în baza propunerilor din partea mai multor asociații de afaceri și nu doar.

Din punctul său de vedere, toate acțiunile statului în raport cu businessul trebuie să aibă un caracter previzibil, să fie corecte, să fie argumentate, iar inițiativele legislative să aibă cel puțin o analiză de impact și să nu afecteze negativ activitatea mediului de afaceri.

Avocatul antreprenorilor urmează să aibă un rol important în asigurarea comunicării eficiente și constructive între mediul de afaceri și instituțiile statului. Această persoană trebuie să se bucure de încrederea mediului de afaceri și să aibă o anumită autoritate în raport cu instituțiile statului.

„Consider că suntem la începutul unui proces util pentru dezvoltarea relațiilor dintre mediul de afaceri și instituțiile statului și este foarte important ca acest proces să continue în mod transparent și cu participarea largă a asociațiilor de business”, a menționat Mihai Bologan.

În Moldova există instituția avocatului poporului. Ombudsmanul are drept scop apărarea drepturilor şi libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

https://www.facebook.com/albasat.nisporeni/

https://vk.com/id524319409

https://ok.ru/profile/564484387545

https://twitter.com/AlbasatL/

https://www.instagram.com/albasatdigitaltv/

Related posts

Premierul despre deportări: Suferința acelor oameni și nedreptatea la care au fost supuși nu trebuie uitate

AlbasatTV, Nisporeni

57 de profesori pleacă în România pentru un curs intensiv de formare profesională

AlbasatTV, Nisporeni

Creștinii ortodocși sărbătoresc Ispasul

AlbasatTV, Nisporeni

Șefa statului: Tragedia deportărilor e tragedia poporului nostru – nu o vom uita niciodată

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 13.06.2024

AlbasatTV, Nisporeni

Avertizarea meteorologică de ploi și vânt puternic rămâne în vigoare și pentru joi

AlbasatTV, Nisporeni

Mai multe organizații obștești îndeamnă cetățenii să aleagă calea europeană la referendum

AlbasatTV, Nisporeni

SUA aplică sancțiuni în privința Evgheniei Guțul pentru complicitate cu fugarul Șor

AlbasatTV, Nisporeni

Datele cu privire la dizabilitate vor fi colectate în mod centralizat

AlbasatTV, Nisporeni

A fost lansat Consiliul Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment