Societate

Prestatorii de servicii medicale, obligați să publice cheltuirea banilor din FAOAM

Prestatorii de servicii medicale și farmaceutice vor fi obligați să publice pe paginile lor web oficiale informațiile privind distribuția și cheltuielile pentru prestarea serviciilor medicale și farmaceutice din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală. Încălcarea regulilor de asigurare a transparenței mijloacelor financiare provenite din FAOAM va fi sancționată. Prevederile se conțin într-un proiect de lege, adoptat de Parlament în prima lectură, transmite IPN.

Autorii proiectului sunt un grup de deputați ai Fracțiunii PAS, Blocul ACUM. Potrivit proiectului, informația urmează a fi făcută publică în termen de 15 zile lucrătoare. Este vorba despre contractele de acordare a asistenței medicale, anexele la acestea și acordurile adiționale. De asemenea, contractele privind eliberarea medicamentelor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală cu informația despre achitarea sumelor compensate de către Compania Națională de Asigurări în Medicină pentru anul precedent.

În cazul încălcării regulilor de gestionare și asigurare a transparenței mijloacelor financiare provenite din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală de către prestatorii de servicii medicale și farmaceutice persoanele cu funcție de răspundere vor fi sancționate cu amenzi de până la 3 600 de lei, iar persoanele juridice – cu amenzi de până la 4 500 de lei.

Related posts

Tânără, găsita aseară moartă pe marginea drumului din sat

Albasat

De luni, bugetarii revin la muncă

Albasat

Moldovenii ar putea fi testați la noul coronavirus la intrarea în țară

Albasat

Leave a Comment