ALBASAT
Societate

Prețul la benzină se apropie de 33 de lei, iar al motorinei – de 30 de lei

Prețul la benzina cu cifra octanică 95 se apropie de 33 de lei, iar prețul motorinei se apropie de 30 de lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică explică majorarea fără precedent a prețurilor maximale prin doi factori: 1. relansarea economiilor lumii după perioada pandemică și, prin urmare, debalansarea echilibrului dintre cerere și ofertă și 2. criza generată de războiul din Ucraina, care a perturbat lanțurile logistice tradiționale și care a exclus parțial produsele petroliere din Federația Rusă de pe piețele occidentale, transmite IPN.

Pentru ziua de joi, prețul la benzina 95 a fost stabilit în mărime de 32,93 lei, în creștere cu 34 de bani, față de 8 iunie. La motorină a fost stabilit prețul de 29,87 lei, mai mare cu 57 de bani decât astăzi.

Agenția dă asigurări că monitorizează zilnic stocurile de produse petroliere deținute de companiile importatoare în depozitele pe care acestea le dețin și constată că în momentul de față acestea sunt suficiente pentru acoperirea necesitaților curente ale economiei naționale și ale cetățenilor. Se atestă cazuri când la unele stații de alimentare lipsește un produs sau altul, dar acestea nu reprezintă un fenomen sistemic și ține mai mult de situația logistică complicată din ultimele zile la trecerea frontierei Republicii Moldova, precizează ANRE.

Related posts

Guvernul inițiază eliberarea grâului alimentar din rezervele de stat

Albasat

Премьер-министр: „Этот парламент должен быть немедленно распущен”

Albasat

Guvernul a aprobat scumpirea primei de asigurare medicale. Ministra a venit cu un îndemn

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment