ALBASAT
Societate

Prețul la motorină scade sub 22 lei/litru, pentru prima dată în ultimele 12 luni

În următoarele trei zile, motorina se va vinde la pompă cu cel mult 21,92 lei/litru, ceea ce este cu 22 de bani mai puțin decât astăzi. Benzina cu cifra octanică 95 va costa 24,76 lei/litru, cu 10 bani mai puțin, transmite IPN.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite pentru perioada 18-20 martie inclusiv.

Agenția Națională pentru reglementare în Energetică precizează că, după o perioadă în care piața petrolieră regională a fost puternic afectată de consecințele războiului din Ucraina, în prezent se atestă o stabilizare a prețurilor la carburanți și revenirea acestora la nivelul înregistrat la începutul lunii martie a anului trecut.

Prețul la motorină, carburantul care reprezintă circa 3/4 din totalul produselor petroliere consumate în Republica Moldova, scade pentru prima dată în ultimele 12 luni sub 22 lei/litru, nivel echivalent cu cel de la începutul lunii martie a anului 2022.

În luna iunie a anului trecut, prețurile la carburanți au atins un nivel istoric maximal, ajungând să fie comercializate cu circa 10 lei/litru mai scump decât în prezent.

Related posts

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova marchează Săptămâna Verde Europeană 2022

Albasat

Echipe mixte de polițiști și carabinieri vor activa în perioada sărbătorilor de iarnă

AlbasatTV, Nisporeni

USAID dă startul unui program de granturi pentru dezvoltarea Moldovei Turistice

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment