ALBASAT
Societate

Primul parlamentar român infectat cu coronavirus. Senatorul Vergil Chițac, testat pozitiv după participarea la o reuniune externă

Senatorul român Vergil Chițac a fost testat pozitiv cu coronavirus după ce a participat la o reuniune internațională.

Potrivit corespondentului Digi24, Carla Tănasie, parlamentarul nu ar mai fi intrat în contact cu nicio persoană după întoarcerea în țară.

Parlamentarul a călătorit într-o țară în care sunt mai multe cazuri de infectare. Întors în țară, a intrat în autoizolare și nu s-a mai întors la serviciu.

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a declarat pentru Ordinea.ro că senatorul Vergil Chițac testul a ieșit pozitiv.

„Da, vă confirm informația. Senatorul Chițac a făcut testul pentru coronavirus, așa cum deja știti și rezultatul a ieșit pozitiv. Atât pentru el, cât și pentru soție. Din momentul în care am aflat, am decis să mă autoizolez și eu deoarece ultima data când m-am întâlnit cu domnul senator a fost luni, săptămâna aceasta. Am plecat, ieri, spre Parlament și în momentul când voiam să intru în clădire am primit vestea că domnul Chițac s-a testat pentru coronavirus. Mi-am sunat șeful de la partid și l-am informat despre situația și am plecat spre casă. De atunci, m-am autoizolat și aștep rezultatul testului”, a declarat Bogdan Huțucă pentru sursa citată.

FOTO: Facebook/ Vergil Chițac

Senatorul constănțean Vergil Chițac, 57 ani, și soția acestuia au fost depistați pozitiv cu coronavirus în cursul zilei de vineri.
Sunt infectați și asistentul personal al senatorului, dar și fiul lui. În prezent, toți se află în izolare la domiciliu și urmează să fie transportați la Spitalul județean Constanța.

Related posts

Devine vacant un mandat de deputat

Albasat

Lista secțiilor de votare din raionul Nisporeni, pentru alegerile anticipate din 11 iulie

Albasat

Google a șters peste 30 de aplicații periculoase cu milioane de descărcări din Play Store. Ce aplicații trebuie să ștergi imediat

Albasat

Leave a Comment