Portal de știri
Diverse

Producătorii locali de medicamente vor putea importa materii prime printr-o procedură simplificată

Producătorii locali de medicamente vor putea importa materii prime, ambalaje și materiale printr-o procedură simplificată. Parlamentul a adoptat astăzi în lectură finală un proiect de modificare a Codului fiscal, a Legii cu privire la tariful vamal și a Legii cu privire la activitatea farmaceutică.

Potrivit documentului, vor fi acordate scutiri aferente importului de materii prime, materiale și ambalaje, în baza autorizației de import eliberate de către regulatorul domeniului medicamentului – Agenția Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, fără a mai fi necesară existența unei liste suplimentare, stabilite de Guvern.

Conform autorilor proiectului de lege, în prezent, producătorii locali de medicamente se confruntă cu solicitări excesive de autorizații de import, ceea ce constituie un abuz și aduce prejudicii semnificative. Din acest motiv, un tip de medicamente, produs de o companie autohtonă, poate să coste de câteva ori mai mult decât același tip, produs în străinătate. Astfel, implementarea proiectului va avea efect pozitiv și asupra calității, dar și a capacității de export a medicamentelor produse în Republica Moldova.

Related posts

Rezultate finale After Poll: Maia Sandu – 54,3% și Igor Dodon – 45,7%

Albasat

Bâtă politică, sau Oficiu de verificare a legalităţii actelor administrative? Care este rolul Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat?

Albasat

Ford recheamă la service sute de mii de SUV-uri din cauza riscului de incendiu

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment