Portal de știri
Sanatate

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o campanie de prevenire a incendiilor și a riscului de intoxicație cu monoxid de carbon

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a lansat astăzi în localitatea Cruzești, municipiul Chișinău, campania de prevenire a cazurilor de intoxicație cu monoxid de carbon și a riscului de izbucnire a incendiilor în urma exploatării neregulamentare a surselor de încălzit și a sobelor în locuințe.

În cadrul campaniei, angajații IGSU efectuează evaluarea riscurilor de producere a incendiilor în urma folosirii surselor de încălzire în locuințele oamenilor din localitățile țării. Astfel, salvatorii și pompieri le comunică oamenilor despre siguranță, necesitatea respectării regulilor anti-incendiare, dar și despre riscurile la care sunt supuși în cazul utilizării instalațiilor defecte.

În localitatea Cruzești specialiștii au venit cu mai multe îndemnuri, dar și recomandări la capitolul utilizarea sobelor de încălzit pe combustibil solid, dar și gazos. Pompierii au atras atenția gospodarilor asupra neregulilor depistate, cum ar fi fisurile de la sobe, dar și aerisirea obligatorie a încăperilor în vederea evitării intoxicării cu monoxid de carbon. Totodată, pompierii au recomandat oamenilor să nu obtureze canalele de ventilare și să stingă focul din sobe pe parcursul nopții.

Conform IGSU, de la începutul anului curent, în urma intoxicațiilor cu monoxid de carbon emanat de la surse de încălzire defecte, au avut de suferit 66 de persoane, 12 dintre care au decedat. 

Related posts

Boschetarul nu vrea să renunțe la viață trăită printre gunoaie

Albasat

Anunț important al Spitalului Raional Nisporeni în legătură cu vaccinarea antirabică a vulpilor

AlbasatTV, Nisporeni

Din ce sunt făcuți crenvurștii – Imaginile care spun tot și care te fac să nu îi mai mănânci

Albasat

Leave a Comment