Portal de știri
Societate

La USM va fi lansat un proiect-pilot de îngrijire a copiilor de 0-3 ani

Un proiect pilot al serviciului de îngrijire a copiilor de 0-3 ani va fi lansat în cadrul Universității de Stat din Moldova (USM) pentru a ajuta familiile tinere să muncească și să studieze. În acest sens a fost semnat un Memorandum de către rectorul USM, Igor Șarov, și ministrul muncii și protecției sociale, Marcel Spătari, transmite IPN.

În cadrul universității va fi amenajat un spațiu pentru asigurarea unei îngrijiri în siguranță a copiilor de 0-3 ani. USM, în comun cu Ministerul Muncii ți Protecției Sociale, se angajează să faciliteze selectarea, formarea profesională și implicarea personalului calificat și a voluntarilor în prestarea serviciilor de îngrijire a copiilor în cadrul noului serviciu creat în cadrul instituției.

Universitatea de Stat din Moldova este prima instituție de învățământ superior din țară care va implementa acest proiect pentru că are resursele și potențialul necesar, specialiști calificați, echipa numeroasă, precum și un număr mare de studenți la Master care au copii mici, se precizează în comunicatul instituției.

Tot astăzi, USM și Ministerul au semnat Planul de acțiuni în vederea implementării Memorandumului de cooperare ce are drept scop pregătirea asistenților sociali, precum și implicarea mediului academic în elaborarea și avizarea politicilor sociale, semnat la 25 noiembrie curent.  

Related posts

Încep conflictele în UE pe banii pentru reconstrucția post-COVID. Grecia anunță că nu acceptă condițiile europenilor

Albasat

În capitală au fost amenajate 41 de platforme modulare pentru colectarea deșeurilor menajere

AlbasatTV, Nisporeni

Autoritățile din Nisporeni își propun sporirea vaccinării anti-COVID a nisporenenilor. Vezi decizia luată de CRESP

Albasat

Leave a Comment