Nisporeni

Profesorii din Nisporeni continuă să se vaccineze contra COVID-19

Profesorii din raionul Nisporeni continuă să se vaccineze contra COVID-19. Astfel, circa 50 % din toţi angajaţii sistemului educaţional sunt deja imunizaţi. Aceştia speră că prin exemplul lor, alţi cetăţeni vor căpăta încredere şi vor accepta imunizarea.

Se vaccinează cadrele pedagogice, pacienţii cu multe comorbidităţi, în pericol, pentru a nu se infecta şi a avea complicaţii. Mai departe vor fi, pacienţii din asistenţa socială, asistenţa comunitară. Se revăd încă o dată toate instituţiile publice, toate instituţiile care activează, plus pacienţii cu maladii cronice.” a spus Vera Tăbăcaru, şefa Centrului de Sănătate Nisporeni.

Pentru toţi lucrătorii sistemului de învăţământ predomină frica de a se infecta la locul de muncă. Astfel, aceştia îşi fac griji pentru sănătatea lor, dar şi a celor apropiaţi, acesta fiind cel mai important imbold ce îi convinge să se imunizeze.

„Prin prisma profesiei mele ca pedagog, sunt în contact direct cu copiii, deci implicit pentru protecţia mea şi a elevilor mei, şi a colegilor mei de breaslă, este nevoie ca eu să fiu vaccinată şi să mă protejez atât pe mine cât şi pe ei. Recomand şi celorlalte persoane să se vaccineze cu încredere, să scăpăm odată.” a menționat Răzvan Cristina, profesoară.

Alţi profesori consideră că vaccinarea este foarte importantă. Aceştia speră la imunizarea colectivă, fapt ce îi va scăpa de restricţii şi limite.

Eu cred că vaccinarea trebuie făcută pentru fiecare persoană care necesită. Vaccinul a fost, este şi va fi tot timpul o protecţie a sănătăţii omului. Lumea trebuie să înţeleagă corect că orice se întâmplă şi la orice maladie poate să fie o problemă.” a spus profesoara Elena Șaptesate.

Angajaţii domeniului educaţional sunt vaccinaţi în cadrul fazei a doua, împreună cu pacienţii cu boli cronice, angajaţii domeniului social dar  şi cel comunitar. Ultimul lot de vaccin de 500 de doze, adus în raionul Nisporeni,  a fost administrat de 550 de persoane. Faza a 3-a de vaccinare promite rezultate foarte bune, dat fiind faptul că cetăţenii au început deja să se programeze la vaccinare, deşi nu a fost începută. Data începerii acesteia rămâne încă necunoscută.

Related posts

5 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Nisporeni

Albasat

COVID-19 Nisporeni: 15 cazuri de infectare cu noul coronavirus și un deces, înregistrate în ultimele 24 ore

Albasat

COVID-19 în Nisporeni: Cum arată distribuția cazurilor de Covid-19 pe localități. Unde sunt cele mai multe cazuri în raionul Nisporeni

Albasat