Societate

Protest la Curtea de Apel. Partidele cer mai multe secții de votare pentru diasporă

Membri și susținători ai mai multor concurenți electorali s-au adunat în fața Curții de Apel Chișinău, unde așteaptă decizia instanței privind decizia Comisiei Electorale Centrale de a constitui 146 de secții de votare în străinătate la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Decizia a fost contestată de concurenți, care cer deschiderea a 191 de secții de votare pentru diasporă, așa cum a propus Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Nu avem cerințe speciale. Dacă MAEIE a cerut 191 (de secții), așa să fie”, a declarat liderului Partidului Nostru, Renato Usatî, care participă la alegeri în componența Blocului Electoral „Renato Usatîi”. Politicianul a subliniat că membri și susținători ai formațiunii au venit din toată țara pentru a apăra dreptul celor din diasporă de a vota.

Vicepreședintele Partidului Nostru, Ilan Cașu, spune că prin decizia de a deschide numai 146 de secții de votare CEC a lezat dreptul constituțional la vot al moldovenilor din străinătate. Prin acest protest se face „presiune cetățenească” asupra instanței, ca să fie anulat acel act administrativ, a adăugat politicianul.

Andrei Năstase, liderul Platformei DA, a îndemnat partidele „să renunțe la straiele partinice atât timp cât este un proces judiciar”. Acesta i-a rugat să dea dovadă de spirit civic pentru a nu-i face pe judecători și pe cei de la CEC să creadă că demersul lor este unul politic.

Judecătorii au intrat în deliberări.

Related posts

Ministrul justiției, despre cazul Vasile Botnari: Întrebările pe care vi le puneți dumneavoastră mi le pun și eu

Albasat

Moldova răspunde la criza Covid-19. O „Inițiativă Pozitivă” pentru persoanele dependente de droguri și alcool

Albasat

Еще 256 случаев COVID-19

Albasat

Leave a Comment