ALBASAT
Actualitate Societate

PUN și PLDM fuzionează

Partidul Unității Naționale fuzionează cu Partidul Liberal Democrat. Decizia a fost luată la Congresul extraordinar al PUN, fiind salutată de PLDM. Cele două formațiuni au purces la pregătirea programului politic, transmite IPN.

În cadrul congresului PUN a fost ales noul președinte al formațiunii. Este vorba despre Alexandru Cimbriciuc, fost deputat PLDM, dar care ulterior s-a retras din partid.

„Hotărârea de fuzionare a PUN cu PLDM s-a făcut ca urmare a necesității de întărire a poporului românesc și european din Republica Moldova”, se menționează într-o declarație semnată de cele două formațiuni.

Partidul Unității Naționale a fost constituit în baza Partidului „Dreapta”, formațiune înființată la 14 februarie 2016. La Congresul din iunie 2017 partidul și-a schimbat denumirea în Partidul Unității Naționale. Formațiunea fost condusă de Octavian Țîcu, care în decembrie 2021 a anunțat că își depune demisia, după ce fondatorii PUN – Ana Guțu și Anatol Șalaru ar fi cerut acest lucru în absența sa.

După congresul din 28 mai 2023, Ana Guțu a declarat că a dat unicul vot categoric împotrivă fuzionării PUN cu PLDM. În context, și-a depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidul Unității Naționale.

Related posts

China suspendă conturile utilizatorilor care mai nou se plâng că politica privind COVID este prea relaxată

AlbasatTV, Nisporeni

Activitate extracurriculară comună între gimnaziul din Vărzărești și un gimnaziu din Iași

AlbasatTV, Nisporeni

Адвокат: Вячеслав Платон не останется в тюрьме, потому что его приговоры будут отменены

Albasat

Leave a Comment