Nisporeni Societate

Raionul Nisporeni va beneficia de un echipament de prelucrare a deșeurilor medicale, datorită sprijinului financiar al județului Ialomița

Instituțiile medicale din raionul Nisporeni vor beneficia de un echipament de prelucrare a deșeurilor rezultate din activitatea medico-sanitară. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat, în unanimitate, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița, în data de 27 aprilie curent. Totodată, a fost semnat și acordul de finanțare între părți.

La ședință a participat și președintele raionului Nisporeni, Vasile Mărcuță. Acesta și-a exprimat mulțumirea față de partea română, pentru posibilitatea de participare la ședință și pentru includerea în ordinea de zi a proiectului. Președintele raionului a remarcat faptul că inceneratorul pentru distrugerea și tratarea corespunzătoare a deșeurilor medicale va fi un dispozitiv extrem de important în activitatea instituțiilor medicale din raion.

Conform proiectului de hotărâre aprobat valoarea totală a proiectului de finanţare care face obiectul finanțării este de 119.462 euro, din care 101.542 euro finanţare de la Judeţul Ialomiţa şi 17.920 euro finanţare de la Raionul Nisporeni.

Tot în cadrul ședinței, Mărcuță și-a exprimat recunoștința și grija demonstrată de Guvernul României pentru donațiile de vaccinuri anti-COVID-19 și pentru asistența umanitară oferită Republicii Moldova. Totodată, președintele raionului a venit și cu un mesaj de mulțumire din partea primăriilor raionului, care au beneficiat de suport enorm din partea statului român, în special pentru renovarea instituțiilor de educație timpurie.

Amintim că, Raionul Nisporeni și județul Ialomița din România sunt înfrățite. Acordul de cooperare a fost semnat pe data de 27 mai 2018, la Nisporeni.

Related posts

China a oferit Republicii Moldova un nou lot de asistență în lupta cu COVID-19

Albasat

Paștile Blajinilor s-a amânat pentru datele de 6, 7 și 8 iunie

Albasat

Situația din Moldova și din regiune, discutată de Maia Sandu cu președintele Poloniei

Albasat