Societate

În instituțiile de învățământ cu clase liceale se anulează tezele semestriale și practica

În toate instituțiile de învățământ cu clase liceale, indiferent de forma de activitate, se anulează tezele semestriale din sesiunea de vară a anului de studii 2020-2021 și proba practică la disciplinele de studii specifice ariei curriculare Sport și Arte. Un ordin în acest sens a fost semnat de către ministrul educației, culturii și cercetării Lilia Pogolșa.

Potrivit ministerului, decizia a fost luată după consultările cu comunitatea educațională din țară, ținându-se cont de faptul că elevii claselor X-XI au fost antrenați în procesul educațional în mare parte la distanță. Drept urmare, media semestrială la disciplinele de studii din ciclul liceal la care urmau să fie susținute teze semestriale în sesiunea de vară se vor calcula din media aritmetică a notelor curente, obținute pe parcursul semestrului II.

MECC încurajează cadrele didactice să-și concentreze eforturile în vederea realizării procesului educațional la disciplinele de studii, conform Planului-cadru și curricula disciplinară, iar elevii claselor de liceu să-și stabilească prioritățile și străduințele în vederea obținerii unor rezultate bune la învățare.

Ordinul a fost transmis către organele locale de specialitate în domeniul învățământului pentru a fi adus la cunoștință tuturor managerilor instituțiilor de învățământ și cadrelor didactice.

Related posts

Fadei Nagacevschi, despre doi ani de justiție fără strategie și plan de acțiuni: S-a acționat haotic

Albasat

Ограниченный доступ в Украину для иностранных граждан до 28 сентября

Albasat

Cum dezinfectăm telefonul pentru a reduce riscul de coronavirus

Albasat