Portal de știri
Societate

Refugiați ucraineni vor primi carduri pentru produse alimentare şi de igienă

Circa 350 de familii refugiate din Ucraina vor primi carduri în valoare de 1500 de lei, pe parcursul a 3 luni consecutive, pentru a-și putea asigura temporar securitatea alimentară și igienică. Proiectul, derulat de Caritas Cehia și finanțat de Caritas Luxembourg, le va oferi refugiaților demnitatea alegerii în îndeplinirea nevoilor de bază și îi va ajuta la restabilirea sentimentului de normalitate.

Adrian Petcu, asistent comunicare în cadrul Caritas Cehia, a precizat pentru IPN că 350 de familii vor primi carduri la prima etapă a proiectului, iar ulterior de astfel de ajutoare vor beneficia mai multe persoane. Vor primi carduri familiile în care se cresc doi și mai mulți copii, femeile însărcinate, persoanele solitare, pensionarii care nu au posibilitate să lucreze, persoanele cu dizabilități sau cu afecțiuni cronice. Se fac chestionare pentru a evalua necesitățile refugiaților ucraineni.

La etapa inițială a proiectului, vor fi distribuite carduri pentru 350 de familii de refugiați ucraineni găzduiți în raioanele Criuleni, Călărași, Comrat, Ceadâr-Lunga și Vulcănești. Cardurile vor permite refugiaților să ia decizii personale cu privire la produsele igienice și alimentele de care au nevoie. Persoanele eligibile pentru carduri pot solicita informații adiționale despre distribuirea cardurilor de la reprezentanții administrațiilor publice locale.

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Asigurarea securității alimentare și igienice pentru refugiații vulnerabili din Ucraina”, implementat de Caritas Cehia, cu suportul Caritas Luxembourg.

Related posts

Peste 24 de mii de doze de vaccin Pfizer ajung astăzi în Moldova

Albasat

Codul galben de alertă de securitate, prelungit în stânga Nistrului

AlbasatTV, Nisporeni

Vladimir Andronachi părăsește PDM

Albasat

Leave a Comment