Portal de știri
Societate

Trei documente moldo-franceze și fost semnate la Chișinău

În Republica Moldova se vor implementa noi proiecte investiționale, care vor înființa noi locuri de muncă în sectoarele prioritare ale economiei, afectate de situația de securitate regională, precizează un comunicat de presă al MAEIE în contextul semnării Convenției între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, transmite IPN.

În marja vizitei la Chișinău a președintelui Republicii Franceze Emmanuel Macron, s-au semnat trei documente bilaterale menite să fortifice eelația moldo-franceză.

Pe lângă cel amintit, Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze privind activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD), Proparco și Expertise France în Republica Moldova presupune accesarea de către Republica Moldova a fondurilor pentru finanțarea necesităților de dezvoltare națională.

Conform mandatului său, Agenția Franceză de Dezvoltare va sprijini proiecte de dezvoltare în trei domenii cheie: reîmpădurirea și irigarea, modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare, interconexiunile electrice și eficiența energetică în clădiri. Un proiect important pentru perspectiva conectării rețelei feroviare moldovenești la rețeaua europeană ține de reabilitarea și modernizarea tronsonului de cale ferată Chișinău–Ungheni.

Contractul de credit între Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare este instrumentul care va permite țării  să beneficieze de resurse pentru necesitățile bugetului de stat, inclusiv pentru servicii de sănătate, educație sau transferuri sociale.

Cu această ocazie, părțile au reconfirmat  angajamentul de a continua consolidarea dialogul  bilateral și extinderea cooperării pe domenii de interes reciproc, în interesul cetățenilor ambele țări.

Related posts

Pacienţii asimptomatici: chiar dacă nu ai febră sau tuşeşti, nu înseamnă că virusul e total inofensiv

Albasat

Transportatorii cer reluarea transportului rutier de persoane în trafic internațional

Albasat

Ștefan Gligor: Ne lăsăm înșelați de aproape 30 de ani

Albasat

Leave a Comment