Nisporeni

Risc de focar de infecţie cu coronavirus pe o stradă din oraşul Nisporeni? Ce spun autorităţile

După ce pe strada Doinelor din oraşul Nisporeni au fost confirmate câteva cazuri de  COVID-19, oamenii care locuiesc pe această arteră sunt îngrijoraţi că ar putea izbucni un focar de infecţie. Aceştia cer insistent ca autorităţile să întreprindă  măsurile necesare ca să nu fie răspândit virusul.

Mihail Lazăr, în vârstă de 70 de ani, locuieşte pe str. Doinelor. Bărbatul se îngrijorează pentru sănătatea lui că ar putea fi pusă în pericol.

Mihai Lazăr, locuitor al orașului Nisporeni:  “Eu cred că aceasta e treaba autorităţilor, a Comisiei Speciale, care să ne informeze care este situaţia pe stradă, să vină concret să ne spună că sunt iată bolnavi cu COVID, sunt oameni în carantină. Din ce am auzit, la noi e cam focar aici. Trebuie să ne instruiască, iar noi să îndeplinim cerinţele comisiei raionale sau orăşeneşti. De exemplu, despre decedată unii spun că a avut COVID, alţii spun că nu a avut. Bărbatul ei este infectat, acolo sunt veniţi şi de peste  hotare, din: Belgia, Franţa, Italia, copii care au venit la înmormântare şi tot se plimbă liber pe stradă. Eu cred că dacă am fi fost informaţi corect, era o altă atitudine.”

Bărbatul s-a arătat indignat de iresponsabilitatea unor oameni, care ignoră măsurile de protecţie împotriva COVID-19. Mai rău, unii nici nu cred în existenţa virusului.

Mihai Lazăr, locuitor al orașului Nisporeni:  “Cu părere de rău, mulţi cetăţeni se uită la lucrul acesta că nu este virusul, acestea sunt invenţii. Nu sunt invenţii, penru că pe glob am înţeles că sunt mai mult de 17 mln şi 10-15 % din populaţie este decedată. E serios. Ştiu că ieri ceva s-a intervenit. Am văzut două echipaje de poliţie, am văzut o salvare în capătul celălalt de stradă, dar la cine a venit, pentru ce a venit, l-a luat pe bolnav, e de COVID, ori are altă maladie, nu ne-a spus nimeni nimic.” 

Un alt locuitor al acestei străzi, la fel îi este teamă că infecţia ar putea să fie răspândită din cauza iresponsabilităţii unor cetăţeni, mai ales că el se află în grupul de risc, la ai săi 70 de ani.

Gheorghe Lazăr,  locuitor al orașului Nisporeni: “Da, într-adevăr am auzit când a decedat persoana asta de pe stradă, s-a spus că ea a avut coronavirus, dar după aceea am înţeles că s-a infectat de la un nepot, care a venit din Anglia şi s-a infectat soţul, dar nu s-a infectat ea. Ea a avut mai multe probleme cu tensiunea, cu inima, mai multe. Am înţeles că nu s-a confirmat întrebarea asta.  Oamenii noştri nu fac lucrul care trebuie să-l facă.  Nici aceiaşi mască, nici distanţa socială, nimic nu e respectat de noi. Da, într-adevăr mă tem pentru sănătatea mea, fiindcă am vârsta înaintată şi ies numai la magazin şi vin înapoi, nu e protejat nimeni, dar totuşi dacă ne-am proteja unul pe altul, am face un lucru bun. Dar aşa fiecare: Dar eu nu mă tem.”

Autorităţile publice locale au îndemnat oamenii să respecte toate măsurile de igienă și precauție pentru a preveni îmbolnăvirea cu Coronavirus de  tip nou.

Igor Simion, viceprimarul orașului Nisporeni:  “În urma cazurilor înregistrate la noi în oraş, pe strada  Doinelor, vrem să îndemnăm cetăţenii oraşului Nisporeni să fie mai precauţi şi să aibă grijă de sănătatea lor, să poarte mască, să păstreze distanţa socială.”

Precizăm că de la declanşarea pandemiei şi până în prezent,  în oraşul Nisporeni au fost confirmate 35 de cazuri de COVID-19.  Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, 9  lucrători medicali din raionul Nisporeni au fost infectaţi cu coronavirus.

Related posts

“Din inimă pentru Ana”. Mai mulţi oameni din Nisporeni s-au solidarizat pentru a ajuta o tânără mămică

Albasat

Un autocar s-a răsturnat într-un șanț, în apropiere de satul Bolțun

Albasat

Un nou caz de coronavirus, confirmat la Nisporeni. Bilanțul a ajuns la 136

Albasat

Leave a Comment