ALBASAT
Actualitate Societate

Roberta Metsola: Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană

Prezența liderilor europeni la Summitul CPE demonstrează nu doar susținerea, dar și angajamentul Uniunii Europene de a ajuta Republica Moldova în parcursul său european. Este mesajul transmis de președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care a ajuns la Castelul Mimi de la Bulboaca, acolo unde se desfășoară ce-a de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene, transmite IPN.

Întrebată de jurnaliști despre cât de realizabil este dezideratul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană până în 2030, ținând cont și de problema transnistreană, Roberta Metsola a declarat că „prezența liderilor europeni la summitul ce are loc în Moldova nu este doar pentru a arăta susținerea față de țară, dar și angajamentul ca să dezvoltăm această țară și să vorbim despre negocierile în Parlamentul European care vor începe deja în acest an”, a spus oficialul european.

Roberta Metsola și-a exprimat bucuria de a fi din nou în Republica Moldova, în țara unde pe 21 mai 80 de mii de cetățeni „au demonstrat că vor în Uniunea Europeană”. Ea a adăugat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană și acest deziderat poate fi atins atunci când țara va fi gata.

Related posts

Va fi mai puțină miere: 30-50% din albini au murit, din cauza secetei

Albasat

Alegeri locale noi în localitățile Târnova și Nucăreni

Albasat

Medalia „Meritul Civic” pentru directorul grădiniței „Povestea” din Nisporeni

Albasat

Leave a Comment