ALBASAT
Societate

Șapte agenți economici au datorii istorice de circa 8 milioane de lei față de angajați

Șapte agenți economici le datorează angajaților circa 8 milioane de lei. Este vorba de datorii istorice, față de 226 de angajați, precizează Inspectoratul de Stat al Muncii într-un raport anual. Controalele inspectorilor muncii, desfăşurate pe parcursul anului trecut, arată că angajatorii comit cel mai frecvent încălcări ale normelor legale referitoare la stabilirea salariului și respectarea termenilor de plată a acestuia, transmite IPN.

Pe parcursul anului trecut, au fost efectuate 9 controale planificate și 47 de controale inopinate la unități care au admis restanţe la plata salariilor în sumă de 14,977 milioane de lei față de 1106 angajați. Inspectorii de muncă au întocmit procese-verbale de control în care au fost stabilite termenele de lichidare a restanţelor salariale.

La 41 de agenți economici și 29 de angajatori-persoane fizice au fost depistate 111 persoane ce activau fără forme legale de angajare, din care 28 de femei și 10 minori. În aceste cazuri, inspectorii au încheiat 72 de procese-verbale pe care le-au expediat instanței de judecată.

Din numărul total de peste două mii de petiții examinate anul trecut 59% acuză probleme ce ţin de salarizare. 15% din petiții semnalizează cazuri de concediere, iar 7% sunt semnalizări privind munca nedeclarată.

Related posts

Oфициальный курс валюты на дату 08.05.2020

Albasat

Consiliul raional Nisporeni va colabora cu Fundația Regina Pacis

AlbasatTV, Nisporeni

Пять тысяч евро за прекращение уголовного преследования

Albasat

Leave a Comment