ALBASAT
Societate

Șapte persoane din Moldova cu simptome de coronavirus, infirmate de medici

Mesajele trimise de Guvern cetățenilor prin telefoanele mobile care le recomandă să se adreseze imediat medicului în cazul în care s-au întors din zone infectate cu Corona virus și au febră sau tuse au dat roade. Potrivit directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică Nicolae Furtună, șapte persoane au ajuns la medic în urma unor probleme de sănătate pe care le aveau, informează IPN.

„Șapte persoane, șase care s-au întors din Italia și una din Coreea aveau simptome de febră, tuse, dificultăți respiratorii. Toate cazurile sunt cu rezultat negativ la prezența coronvirusului”, a declarat Nicolae Furtună în cadrul emisiunii „Acces Direct” de la Postul de televiziune NTV Moldova.

Oficialul anunță că toți cei șapte s-au adresat la medic după ce au primit mesajul de la Guvern.

„Toată lumea s-a orientat. Ei au venit din excursii, erau entuziasmați. Și-au dat seama că ar putea fi importatori de virus. Persoanele sunt diverse, au fost în Italia cu scop turistic sau muncitori, iar vârsta și sexul este diferit”, a adăugat directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Totodată, Nicolae Furtună spune că cei șapte cetățeni care s-au adresat la medic sunt în afara oricărui pericol și nu reprezintă pericol public, iar actualele simptome pe care le au, ar putea evolua într-o infecție respiratorie, bronșită, dar nicidecum coronavirus.

Pentru a calma spiritele, directorul ANSP precizează că virusul COVID-19 nu reprezintă o boală extrem de contagioasă. „Nu vorbim de pestă, vorbim de o maladie nouă care se regăsește în zona maladiilor respiratorii virale acute care se transmit prin mecanisme aerogene”, a spus el.

„În Republica Moldova panica o ia razna înaintea tuturor lucrurilor logice. Lumea trebuie să înțeleagă că panica este un element nedorit”, a concluzionat Nicolae Furtună.

Related posts

BNM a ajustat instrumentele de politică monetară

Albasat

Europarlamenari români: România va ajuta Republica Moldova pentru a depăși criza energetică

Albasat

180 kg de tutun de narghilea, camuflate într-un autocar ce pleca spre Italia

Albasat

Leave a Comment