ALBASAT
Societate

Se așteaptă o creștere a numărului cazurilor de COVID-19 la copii, ANSP

Deși în ultima săptămână numărul cazurilor noi de COVID-19 a scăzut cu 10,3%, față de săptămâna precedentă, în săptămâna următoare se așteaptă o creștere a infectării în rândul copiilor, după ce elevii din școli și licee au revenit din nou la lecții cu prezență fizică, începând cu  7 februarie, a anunțat Nicolae Jelamschi, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Potrivit directorului ANSP, unii copii pot fi purtători ai virusului SARS-CoV-2, dar fără a avea simptome și astfel pot transmite virusul mai departe altor copii, aflându-se în instituții de învățământ.

În prezent sunt imunizați împotriva COVID-19 circa 7 mii de copii, cu vârsta de la 12 ani.

Nicolae Jelamschi a precizat că, săptămâna trecută, au fost raportate 134 de decese asociate COVID-19. Față de săptămâna precedentă, cifra este în creștere cu peste 11%.

Totodată, a scăzut puțin numărul persoanelor vaccinate. În ultima săptămână, au fost imunizate peste 8300 de persoane cu prima doză, 5600 – cu a doua doză și peste 23 de mii de persoane – cu doza booster.  Cea mai înaltă rată de vaccinare se atestă în municipiul Chișinău, de 44%. La opul opus este UTA Găgăuzia, cu o rată de imunizare de 18%.

Directorul ANSP a specificat că în Republica Moldova „nu a fost stabilit un termen de valabilitate al certificatelor de vaccinare anti-COVID-19”. Precizarea a fost făcută în contextul în care UE a stabilit că certificatele de imunizare anti-COVID-19 sunt valabile timp de 9 luni, de la a doua doză de vaccin.

Related posts

Пропал шестилетний ребенок из Хынчешть. Поиски ведутся второй день

Albasat

Se majorează alocațiile lunare de stat pentru mai multe categorii de populație

AlbasatTV, Nisporeni

Еще два человека скончались в результате инфицирования вирусом COVID-19

Albasat

Leave a Comment