ALBASAT
Actualitate Societate

Serviciul Vamal oferă date despre vămuirea mijloacelor de transport cu scutire de 70%

Persoanele fizice au solicitat, în perioada 1 iulie – 9 noiembrie, plasarea în regim vamal de import a peste 5200 de mijloace de transport cu achitarea a 30% din cota accizei stabilite pentru anul 2023 aferent mijloacelor de transport cu termenul de exploatare de 7 ani, transmite IPN.

La cererea persoanelor fizice care au introdus mijloace de transport în regim vamal de admitere temporară și au fost distruse sau vândute la piese (fapt confirmat prin documente justificative sau prin declarația pe propria răspundere a persoanei) au fost vămuite peste 600 de mijloace de transport. Pentru asta a fost achitată plata unică de 15 mii de lei pentru fiecare mijloc de transport și le-a fost eliberat formularul tipizat TV-14.

Serviciul Vamal amintește că în regiunea Sud a țării sunt 14 posturi vamale, în regiunea Centru sunt 24 de posturi vamale, și în regiunea Nord sunt 5 posturi vamale unde persoanele fizice se pot apropia cu mijlocul de transport și actele de rigoare, și să solicite vămuirea cu aplicarea scutirii de 70 % reducere.

Related posts

Cursul valutar oficial la 11.08.2022

Albasat

Sala VIP de la Aeroport a fost închisă. Alte măsuri dispuse de Comisia pentru Situații Excepționare

Albasat

În o pătrime din școli apa nu corespunde parametrilor sanitaro-chimici

Albasat

Leave a Comment