ALBASAT
Actualitate Societate

ANSA a beneficiat de sprijin de la UE pentru reducerea cazurilor de rabie la animale

Numărul de cazuri de rabie în rândul vulpilor a scăzut cu  82%, iar până în anul 2026 acest indicator urmează să ajungă la zero. Rezultatele au fost obținute după ce autoritățile au desfășurat două campanii de vaccinare: primăvara și toamna, în cadrul unui program susținut financiar de Uniunea Europeană, transmite IPN.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor menționează că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a României a acordat Republicii Moldova un suport financiar nerambursabil în valoare de 11,39 milioane de lei.

Momelile vaccinale au fost distribuite pe cale aeriană, cu ajutorul aeronavelor, dar și manual. Campaniile au presupus și informarea populației despre acțiunea de vaccinare. Totodată, specialiștii au supravegheat rabia în mediul domestic și sălbatic. De asemenea, s-a prevăzut împușcarea unui număr definit de vulpi din arealurile stabilite în Program, pentru monitorizarea și evaluarea eficienței vaccinării antirabice.

Banii au fost oferiți din fondurile Uniunii Europene, iar acțiunea fiind parte integrantă a Programului României de vaccinare, cofinanțat de Comisia Europeană.

Related posts

Alte 1323 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

Albasat

Au pus la cale vânzarea unui nou-născut. Printre învinuiți – șefa de maternitate și președinta unei fundații

AlbasatTV, Nisporeni

Alte 547 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 32484

Albasat

Leave a Comment