ALBASAT
Actualitate Societate

Sesiunea parlamentară de primăvară se va încheia pe 31 iulie

Deputații se vor întruni în ultima ședință din sesiunea de primăvară 2023 a Parlamentului pe 31 iulie. În cadrul acesteia vor fi examinate mai multe proiecte, inclusiv propunerea Guvernului de prelungire a stării de urgență, transmite IPN.

Ordinea de zi a ultimei ședințe plenare din actuala sesiune a fost completată de către Biroul permanent. Astfel, deputații vor examina în lectură finală inițiativa legislativă care prevede îmbunătățirea mecanismului de selecție, evaluare și răspundere disciplinară a procurorilor, precum și proiectul legii taxei de stat.

De asemenea, în a doua lectură vor fi examinate inițiativa legislativă prin care se propune scutirea sindicatelor și patronatelor de achitare a taxei de înregistrare de stat, dar și proiectul de lege privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice și modificarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie. Tot în a doua lectură va fi examinată ratificarea mai multor acorduri, precum și denunțarea unor acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente.

Deputații vor mai examina, în prima lectură, inițiativa legislativă care presupune reformarea sistemului de asistență socială „Restart”, proiectul privind performanța energetică a clădirilor, precum și modificarea Legii securității statului.

Ședința Parlamentului din 31 iulie este programată pentru ora 10.00.

Related posts

Din 25 iulie, începe imunizarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID-19

Albasat

ANRE a aprobat noi tarife la energia electrică pentru consumatorii finali

AlbasatTV, Nisporeni

Obiectiv turistic major, vizitat de 70.000 de persoane săptămânal, se va redeschide de luni cu o singură condiție

Albasat

Leave a Comment