ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Siguranță înainte de toate: prioritatea Inspectoratului de Poliție Nisporeni în campania pentru controlul armeleor de foc

În perioada 1 martie – 31 mai curent, Inspectoratul de Poliţie Nisporeni desfășoară o campanie amplă menită să promoveze securitatea publică prin controlul și raportarea precisă a armelor de foc din posesia civilă. Scopul principal este să faciliteze eforturile de monitorizare și să promoveze sentimentul de siguranță în comunitate prin conștientizare și implicarea activă a cetățenilor. Totodată, se încurajează predarea benevolă a armelor, munițiilor și altor materiale explozive aflate în posesie ilegală.

Obligațiile posesorilor de arme:

  1. Abținerea de la comportamente riscante: Poliția îndeamnă posesorii de arme să nu le poarte în stare de ebrietate și să se abțină de la folosirea lor în situații neadecvate sau când nu există un pericol real.
  2. Responsabilitate și respect pentru destinația armelor: Este important să nu se folosească armele contrar destinației lor speciale și să nu fie admiși accesul la arme de către persoane nepotrivite.
  3. Păstrarea sigură a armelor: Armele trebuie să fie păstrate în safeu la domiciliu, iar în cazul deplasărilor peste hotarele țării, se recomandă să fie transmise pentru păstrare la Inspectoratul de Poliție sau la magazinele specializate.

Consecințele încălcării regulilor:

Admiterea sau comiterea cu vinovăție a unui incident sau infracțiune cu arma se sancționează contravențional sau penal, iar permisul de portarmă poate fi retras sau anulat pentru o perioadă de până la 5 ani.

Apel către cetățeni:

Inspectoratul de Poliție Nisporeni îndeamnă cetățenii să raporteze orice incident sau situație suspectă legată de posesia sau folosirea armelor. Totodată, se solicită predarea voluntară a armelor deținute ilegal, pentru prevenirea incidentelor și protejarea vieții și sănătății persoanelor apropiate.

Prin implicarea și colaborarea cetățenilor, ne propunem să promovăm un mediu sigur și să prevenim utilizarea neadecvată a armelor în comunitatea noastră. Siguranța tuturor este o responsabilitate comună, iar respectarea regulilor legale în privința armelor este esențială pentru bunăstarea și securitatea noastră.

În ultimii 10 ani au fost disponibilizate circa 20.473 de arme, dintre care peste 6.300 arme de foc deținute ilegal, cu modificări neautorizate în construcție sau adaptate pentru comiterea de infracțiuni.

Related posts

Peste 3000 de polițiști vor asigura ordinea publică de sărbători

Albasat

Нехватка учителей в столице. В систему должны прийти те, кто любит детей, – вице-примар

Albasat

A fost incendiată Procuratura Vulcănești

Albasat

Leave a Comment