ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Viziune și acțiune: Președintele raionului Nisporeni și primarul din Nisporeni în avansarea accesului la fondurile europene

Astăzi, la cea de-a 12-a ediţie a Conferinței de Nivel Înalt organizată de IDEP și ADI EURONEST, sub titlul „Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova”, o delegație din Nisporeni, reprezentată de președintele raionului, dl Ion Diavor și primarul Nisporeni, Negel Dan, a participat activ la discuțiile deschise și la schimbul de experiență. Evenimentul a avut loc la Piatra Neamț, în incinta Consiliului Județean Neamț.

Scopul acestui eveniment a fost crearea unui cadru propice pentru transferul de bune practici între România și Republica Moldova în ceea ce privește proiectele finanțate din fondurile europene. De asemenea, s-a urmărit facilitarea absorbției sporite a fondurilor de pre-aderare, care vor fi disponibile în curând Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului, s-a desfășurat un dialog interinstituțional deosebit de constructiv între factorii de decizie din administrația locală a României și cea a Republicii Moldova. De asemenea, au fost prezentate și analizate proiecte de succes, finanțate prin intermediul fondurilor europene, care au contribuit semnificativ la dezvoltarea regiunilor implicate.

Participarea președintelui raionului Nisporeni și a primarului Negel Dan la această conferință reprezintă un angajament ferm în consolidarea parteneriatului moldo-român și în promovarea unei gestionări eficiente a resurselor financiare europene destinate Republicii Moldova.

Related posts

Naționala de tenis și-a aflat adversarele din Fed Cup

Albasat

UE a aprobat legislația pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030. Un singur stat s-a abținut

Albasat

Ion Chicu: Admit posibilitatea creării unui partid politic

Albasat

Leave a Comment