ALBASAT
Actualitate Societate

Structura Comitetului executiv de la Comrat a fost aprobată

Deputații din Adunarea Populară a Găgăuziei au aprobat structura Comitetului executiv. Urmează votul pentru componența nominală, transmite IPN.

Adunarea Populară s-a convocat în ședință și a purces la examinarea propunerii bașcanului Evghenia Guțul. În urma unor discuții în contradictoriu, Evghenia Guțul a părăsit sala de ședințe. La scurt timp, ședința a fost reluată, iar bașcanul a revenit în sală.

Deputații de la Comrat au fost de acord să voteze structura Comitetului executiv cu condiția ca, până la mijloc de noiembrie, Evghenia Guțul va veni cu propuneri de optimizare a executivului.

De asemenea, aleșii au avut întrebări la câteva candidaturi din componența nominală propusă de bașcan, întrucât aceștia nu cunosc limba găgăuză. Ca urmare s-a convenit să amâne votul pentru componenta nominală pentru ședința următoare.

Legea prevede că bașcanul Găgăuziei este în drept să dizolve înainte de termen Adunarea Populară dacă Comitetul executiv nu este format în decurs de 45 de zile de la propunerea componenței acestuia.

Related posts

Ziua ușilor deschise la Școala Profesională din Nisporeni: mâine e momentul să alegi o profesie!

AlbasatTV, Nisporeni

Un veteran spune că nu-și poate recupera mașina de 15 ani, fiindu-i blocată la vamă

Albasat

Modul de viață sănătos, o prioritate importantă a tinerei generații. Emisiune TV

Albasat

Leave a Comment