ALBASAT
Fără categorie

Studiu: Cate iesiri cu fetele pe saptamana sunt benefice sanatatii unei femei

Iti placi sa iesi in oras cu cele mai bune prietene? Ar trebui sa o faci mai des. Aceasta activitate te va face mai fericita si mai sanatoasa, potrivit unui nou studiu realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea Oxford.

Cercetarea a dezvaluit pasii necesari pe care o femeie trebuie sa ii faca pentru a obtine fericire in toate aspectele vietii ei. Cercetatorii au descoperit ca baza ar fi ca femeile sa se simta libere sa iasa cu prietenele lor de cel putin doua ori pe saptamana.

Robin Dunbar, psiholog renumit si autor al studiului, spune ca sanatatea generala a femeilor si bunastarea lor sunt imbunatatite cand acestea participa la doua intalniri pe saptamana, in care au diverse activitati. Conform cercetarii, activitatiile care au efect benefic sunt consumul de bere, conversatiile si discutii despre adversari.

Beneficiile pentru sanatate includ, de asemenea, un timp de recuperare mai rapid in cazul unei imbolnaviri, un sistem imunitar mai puternic, scaderea nivelului de anxietate si cresterea celui de generozitate.

Studiul a constatat ca femeile interactioneaza cel mai bine facand comentarii amuzante, glumind si vorbind despre lucruri care le fac sa rada.

Dimensiunea grupului este, de asemenea, un factor important. Rasul in grupuri mici este convenabil. Dar cand grupul este mai mare de cinci persoane, situatiile amuzante care genereaza endorfinele necesare fericirii si bunastarii sunt mai putin probabile. Din acest motiv, cercetatorii recomanda sa ne intalnim intr-un grup de maximum patru prietene.

Majoritatea femeilor nu ies des cu prietenele

Cercetatorii au remarcat ca doar 2 din 5 femei pot iesi cu prietenele lor o data pe saptamana, si chiar mai putin daca au o familie de care sa aiba grija.

Related posts

Începe Postul Crăciunului

AlbasatTV, Nisporeni

Igor Grosu despre protestele fermierilor: e dreptul lor să protesteze

AlbasatTV, Nisporeni

Dragoș Tudorache: Nu am auzit îndoieli cu privire la Republica Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 28.11.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” va avea un nou concept

AlbasatTV, Nisporeni

Comisia vetting începe astăzi audierea judecătorilor Curții Supreme de Justiție

AlbasatTV, Nisporeni

Două persoane depistate fără suflare într-o mașină blocată în nămeți

AlbasatTV, Nisporeni

Noutăți fiscale privind TVA

AlbasatTV, Nisporeni

Un autocar care venea în Moldova din Italia a derapat lângă Costești

AlbasatTV, Nisporeni

Încă 139 de localități din 16 raioane rămân fără lumină

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment