Societate

Supermarketurile din Australia raționalizează vânzările de hârtie igienică după o explozie de noi cazuri de coronavirus

Reţelele de supermarketuri din Australia au reintrodus vineri limite la achiziţiile de hârtie igienică şi alte articole de uz casnic, după ce reizbucnirea epidemiei de coronavirus în statul Victoria a declanşat un nou val de cumpărături de panică, informează Reuters, citat de Agerpres.

Locuitorii statului din sud-estul ţării-continent se tem că ar putea fi introduse din nou restricţii de circulaţie, care să îi oblige să rămână în casă.

Grupurile Woolworths şi Coles, care deţin împreună o cotă de două treimi din piaţa produselor de băcănie, au anunţat că nu mai permit cumpărarea de cantităţi mai mari de unul-două pachete de hârtie igienică sau şervete de hârtie de fiecare persoană. Decizia a fost luată după ce în mediile sociale au circulat imagini cu rafturi goale în magazine.

Restricţiile şi imaginile respective reamintesc de perioada de început a epidemiei de COVID-19, când australienii au stocat produse de strictă necesitate, în aşteptarea interdicţiilor adoptate cu întârziere.

După numai 7500 de cazuri de coronavirus şi 104 decese, Australia a relaxat limitările libertăţii de circulaţie, dar creşteri zilnice de ordinul zecilor ale numărului de infectări în Victoria au determinat întreruperea procesului de redeschidere. Valul de cumpărături din acest stat s-a extins în toată ţara.

„Din păcate, am început să observăm o cerere mai mare de hârtie igienică în afara statului Victoria în ultimele 24 de ore”, a declarat directoarea executivă a supermarketurilor Woolworth, Claire Peters. „Deşi cererea nu este la acelaşi nivel ca în Victoria, luăm măsuri preventive acum, pentru a anticipa orice cumpărături excesive în weekend”, a explicat ea.

Compania a comandat o cantitate suplimentară de 650.000 de pachete de hârtie igienică, cu 30% mai mult decât achiziţionează uzual.

Din partea Coles, un purtător de cuvânt a anunţat restricţionarea cumpărăturilor la un pachet de persoană pentru hârtie şi şervete la nivel naţional, iar specific pentru Victoria, cantităţi maxime de dezinfectant, ouă, orez şi alte produse de bază vândute fiecărui client.

În ciuda noului val de epidemie din Victoria, premierul şi medicul-şef al Australiei au afirmat că virusul este în continuare sub control şi că planul de redeschidere a economiei va fi pus în aplicare în continuare.

Related posts

Un bărbat care lucra paznic a fost găsit carbonizat

Albasat

Две женщины из Дрокии были задавлены пьяным водителем

Albasat

Moldova răspunde la criza Covid-19. Un „Lăstărel” de speranță pentru părinții copiilor cu dificultăți în dezvoltare din Criuleni

Albasat