Portal de știri
Societate

Tânăr din Chișinău, condamnat la doi ani de închisoare pentru declarații mincinoase

Un tânăr din Chișinău, în vârstă de 27 de ani, a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semiînchis, după ce a făcut declarații mincinoase, contribuind la crearea artificială a probelor acuzatoare, transmite IPN.

Un comunicat de presă al Procuraturii Generale precizează că tânărul de 27 de ani a fost audiat în calitate de victimă şi de parte vătămată pe o cauză penală. Acesta a fost avertizat despre răspunderea penală pentru prezentarea declarațiilor mincinoase. El a comunicat că a fost răpit de cinci bărbați necunoscuți, bătut și transportat în portbagajul unui automobil. De asemenea, că i-a fost furat un telefon mobil și 2500 de lei. Două luni mai târziu, audiat suplimentar în calitate de parte vătămată, tânărul  şi-a schimbat declarațiile, negând că ar fi fost răpit şi urcat în portbagajul automobilului, cerând oamenilor legii clasarea cauzei penale.

Pentru declarații mincinoase, inculpatul a fost condamnat de prima instanță la doi ani de închisoare și se află în arest preventiv. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Related posts

Examinările medicale ale şcolarilor pentru admitere se vor efectua până la 20 august

Albasat

Parlamentul a numit doi judecător la CSJ. Printre ei este și președintele interimar CSM

Albasat

ПДС обжаловала в суде решение, согласно которому диаспорa обязана покупать медицинскую страховку

Albasat

Leave a Comment