Portal de știri
Societate

Un bărbat a fost condamnat la închisoare pentru comiterea a cinci episoade de escrocherie

Un bărbat de 37 ani a fost condamnat la închisoare pe un termen de cinci ani pentru comiterea a cinci episoade de escrocherie. Învinuitul va executa pedeapsă în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a exercita activitatea legată de gestionarea mijloacelor materiale pe un termen de doi ani. Decizia a fost emisă de Judecătoria Buiucani, transmite IPN.

Potrivit procurorilor,inculpatul în perioada anilor 2012 – 2019, prin înșelăciune și abuz de încredere, a indus în eroare părțile vătămate, spunându-le că procură la comandă și importă automobile din străinătate în Republica Moldova, determinându-i să-i transmită sume bănești în calitate de avans, după care banii dobândiți îi însușea în scopuri personale, fără intenția de a-și executa angajamentul. Suma prejudiciilor cauzate părților vătămate a constituit în total 16 100 de euro.

Inculpatul se află în arest preventiv.La pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părților vătămate a prejudiciului material cauzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Related posts

Astăzi, în Moldova, vor fi livrate 140 mii de doze de vaccin Sputnik V

Albasat

Daniel Ioniță: Procesul de aderare a Republicii Moldova trebuie să fie unul de calitate, nu de rapiditate

Albasat

Festivalul Național al Strugurelui, anulat

Albasat

Leave a Comment