ALBASAT
Societate

Tânără din Râșcani învinuită de exploatarea unei adolescente în scop sexual

O tânără de 20 ani, din raionul Râșcani, a fost plasată în arest pentru 30 de zile, fiind învinuită de exploatarea sexuală a unei adolescente de 17 ani, în Chișinău, transmite IPN. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale menționează într-un comunicat de presă că învinuita a profitat de vulnerabilitatea adolescentei, pe care a recrutat-o să presteze servicii sexuale la începutul anului 2020.

Potrivit procurorilor, victima a fost recrutată prin intermediul unei rețele de socializare. Învinuita a determinat-o să întrebuințeze stupefiante și să întrețină relații sexuale cu clienții, care apelau în baza publicității de pe internet ce conținea imagini ale minorei traficate. Cele două tinere prestau servicii sexuale în locuri solicitate de către clienți sau în apartamentul închiriat de către acestea.

Procurorii mai spun că tânăra lua toți banii, motivând că e plata pentru chirie, mâncare și droguri.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de trafic de copii. Pentru fapta comisă, legea prevede de la 15 la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Victimei i-a fost oferită consiliere psihologică.

Related posts

Primul caz de infectare cu COVID-19 în raionul Nisporeni

Albasat

Starea de urgență a fost prelungită pentru încă 45 de zile

Albasat

Biroul politici de reintegrare constată o restricționare exagerată a circulației

Albasat

Leave a Comment