Lucrările a 12 tineri, câștigători ai concursului de fotografie „Viața tinerilor la sat”, au fost expuse, timp de câteva zile, la Parlamentul Republicii. Timp de câteva săptămâni tinerii din toată țara au fost invitați să expedieze o fotografie cu propria viziune asupra vieții tinerilor la sat, iar cele mai bune au fost premiate și expuse în clădirea Legislativului.
Printre participanții la concurs se regăsește și Alin Postu, un tânăr din localitatea Boldurești, raionul Nisporeni. Deși are o mulțime de activități la sat, Alin a decis să trimită la concurs o fotografie cu instalațiile pe care acesta le realizează, decizia aleasă fiind cea mai bună.
Solicitat de Albasat.md, Alin ne-a comunicat mai multe detali despre instalațiile sale. Acesta spune că se inspiră de la inventatorul Nikola Tesla, instalațiile lui fiind niște replici ale invențiilor marelui fizician.
Tânărul ne-a mai spus că instalațiile sunt făcute din materiale reciclabile și se bazează pe teoria frecvenței rezonante, sunt niște transformatoare rezonante.
Alin susține că va continua această activitate și își propune să ajungă cât de departe va fi posibil. „Vreau să schimb lumea într-un sens bun”, a afirmat Alin.
Tânărul și-a creat și un canal de YouTube unde își promovează lucrările și primește o mulțime de aprecieri și mesaje de încurajare.
Fiind informat de mama sa despre concursul „Viața tinerilor la sat”, Alin a fost imediat de accord să participe. Drept rezultat al participării, a devenit câștigător, iar mama sa afirmă că este mândră de rezultatele feciorului.
Toți câștigătorii la concurs s-au ales și cu jocuri de societate de care se vor putea bucura împreună cu prietenii. Festivitatea de premiere s-a desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, ediția 2021.
Prezentă la inaugurarea expoziției, președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a menționat că a rămas profund impresionată de lucrările fotografice, în care tinerii au reușit să surprindă, deopotrivă, lucrurile reprezentative pentru cultura noastră, valori, tradiții care nu trebuie uitate, dar și lucruri care se referă la viitor, la schimbarea calitativ nouă a activității tinerilor la sate.
Concursul a fost organizat de Youth.md în parteneriat cu Parlamentul, Ministerul Educației Culturii și Cercetării și Crunchyroll Moldova și aavut drept obiectiv sensibilizarea societății cu privire la realitățile tinerilor din mediul rural, condițiile de viață și de studiu ale acestora. În opinia organizatorilor, fotografia reprezintă un instrument de ilustrare a acestor realități.