ALBASAT
Societate

Temperaturile scad cu 5-7 grade Celsius

Avertizarea cod galben de schimbare bruscă a vremii se menține și pe parcursul zilei de astăzi, 6 februarie. Meteorologii anunță că astăzi și vineri se va răci accentuat, temperatura medie zilnică va scădea cu 5-7 grade Celsius. De asemenea, se mențin și intensificările de vânt în rafale de până la 18-23 m/s, izolat de până la 25 m/s.

Vântul puternic de aseară a doborât la pământ mai mulți arbori. Solicitat de IPN, șeful Asociației de gospodărire a spațiilor verzi, Serghei Carp, a declarat că în capitală au fost 12 intervenții mai semnificative, însă toți arborii și crengile căzute au fost deja înlăturate. În preajma Universității de Stat a Moldovei, o creangă mare a căzut pe carosabil, blocând temporar circulația. Pe strada Nicolae Costin, un arbore a căzut peste trei automobile, iar pe strada George Coșbuc, un ram a căzut peste fire. Muncitorii au fost solicitați să intervină și pe strada Așhabad, unde într-o curte particulară, doi arbori au căzut peste locuință.

Autoritățile administrației publice locale fac apel către cetățeni să fie prudenți. În caz de înregistrare a situațiilor problematice, să sune la Dispeceratul central municipal: tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Poliția de Frontieră atenționează că nu activează mai multe puncte de trecere situate la frontiera moldo-ucraineană. Motivul sistării activității acestora este lipsa energiei electrice pe teritoriul Ucrainei. Se recomandă evitarea frontierei prin punctele de frontieră Giurgiulești-Reni, Etulia, Cișmichioi, Vulcănești, Mirnoe, Ceadâr-Lunga 2 și Larga. La fel, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați partea română menține restricția de trecere a camioanelor.

Potrivit reprezentanților de la Administrația de Stat a Drumurilor, drumuri blocate nu sunt. Miercuri și în noaptea spre joi, când au căzut ninsori și pe alocuri s-a format ghețuș, pe trasee au intervenit 174 de utilaje. Spre seară, au căzut precipitații în nordul și în centrul țării. După miezul precipitațiile sub formă de ninsoare s-au intensificat în sudul țării .

Related posts

Cristina Cernei: Hackathonul Puterea a cincea oferă şansa unei promovări sănătoase a lucrului în echipă cu conţinut educativ

Albasat

Aproape 200 de localități rămâneau fără lumină duminică seara

AlbasatTV, Nisporeni

Precizări privind condițiile de intrare în România

Albasat

Leave a Comment