Portal de știri
Societate

Termoelectrica are păcură pentru o lună și jumătate, consilier

În cazul în care va fi sistată livrarea gazului în Republica Moldova, SA „Termoelectrica”, care furnizează energie termică în municipiul Chișinău, poate trece la o sursă alternativă de producere a energiei termice și electrice. Este vorba de păcură, stocurile actuale ajungând pentru o lună și jumătate. Informația a fost prezentată la ședința de la Primărie de către Tudor Gîrbu, consilier pe probleme locativ-comunale în Cabinetul primarului general, transmite IPN.

Termoelectrica are în rezerve păcură pentru o lună jumătate – jumătate din luna octombrie când va fi lansată livrarea energiei și luna noiembrie integral. Totodată, furnizorul a lansat licitație pentru a achiziționa încă 190 de mii de tone de păcură pentru a putea activa și livra energie pe parcursul întregii perioade reci.

„Sperăm că situația va fi una liniștită, una calmă și deci lucrările preconizate vor fi finalizate la timp, iar furnizarea energiei se va efectua conform cerințelor și a temperaturilor”, a notat responsabilul.

Tudor Gîrbu a precizat că și SA „Apă-Canal Chișinău” se pregătește pentru o eventuală sistare a livrării gazelor. Furnizorul de asemenea va fi nevoit să treacă la surse alternative – de la gaz la motorină.

Related posts

Microbuzele ar putea să transporte gratuit pensionarii. Iată în ce condiții

Albasat

Gazprom a confirmat livrarea gazelor în noiembrie. Prețul estimat este de 821 de dolari

AlbasatTV, Nisporeni

Doi șoferi de autocar, un fost și un actual vameș, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Albasat

Leave a Comment