ALBASAT
Actualitate Societate

Tiraspolul blochează desfășurarea recensământului populației în mai multe localități

Autoritățile constituționale susțin că Tiraspolul blochează desfășurarea recensământului populației și locuințelor în perioada 8 aprilie-7 iulie în comuna Corjova și în alte localități din raionul Dubăsari, transmite IPN.

Biroul politici de reintegrare precizează că, la solicitarea Biroului Național de Statistică, prin canalele de interacțiune Chișinău-Tiraspol s-a asigurat coordonarea aspectelor de facilitare a accesului și de obținere a garanțiilor de securitate pentru personalul implicat în desfășurarea recensământului în localitățile necontrolate efectiv de autoritățile constituționale. Aceste coordonări au fost necesare pentru a evita incidente și situații de criză pe teren, în contextul în care este vizat un perimetru amplasat după infrastructura ilegală a posturilor de control ale Tiraspolului, unde organele naționale competente se află în imposibilitatea de a asigura măsuri prompte de securitate și de menținere a ordinii publice, menționează Biroul.

Instituția precizează că, spre regret, atât reprezentantul politic de la Tiraspol, cât și delegația Tiraspolului în Comisia Unificată de Control, au comunicat un refuz categoric în privința asigurării accesului și oferirii garanțiilor de securitate. De asemenea, au calificat ca fiind provocatoare inițiativa Chișinăului și au politizat-o excesiv, precum și au insistat pe abținerea de la acest proces în perimetre generatoare de potențiale focare de tensiune. „Aceste reacții încă o dată denotă că Tiraspolul continuă să mențină bariere artificiale între ambele maluri ale Nistrului și să manifeste abordări de confruntare permanentă cu autoritățile de la Chișinău”, se spune într-un comunicat de presă al Biroului.

Related posts

O acțiune de salubrizare națională este organizată pe 16 septembrie

AlbasatTV, Nisporeni

Peter Michalko: Sunt domenii în care UE nu vede progrese satisfăcătoare

Albasat

CCI Moldova-China organizează o misiune la Expoziția Internațională de Energie Verde din Guangzhou

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment