ALBASAT
Societate

Trei diplomați cehi au murit subit în ultimele 5 luni. Ce recomandări au primit angajații Ministerului de Externe

Ministrul ceh de Externe, Jan Lipavsky, a trimis o scrisoare angajaților Ministerului de Externe în care le cere să găsească un echilibru între viața profesională și cea personală, după ce trei diplomați cehi, cu vârste cuprinse între 46 și 55 de ani, au murit subit în ultimele cinci luni, relatează Politico.

În scrisoare, Lipavsky le cere angajaților Ministerului de Externe să nu-și neglijeze sănătatea fizică și mentală. „Nu uitați că fiecare job, inclusiv al nostru, are propriile valori și ambiții, dar și limite «sănătoas»”, se arată în scrisoare, adăugând că ar fi indicat să se găsească un echilibru între serviciu și viața personală.

Moartea celor trei, care au decedat din cauze naturale, „dovedește că funcția de diplomat presupune munca în condiții extrem de dificile și adesea izolat de familie”, a spus Lipavsky. „Colegii noștri îndeplinesc acest serviciu chiar și în zone de război, sub măsuri stricte de securitate, cu mobilitate limitată în țara de detașare. Diplomații sunt expuși nu numai la o mare presiune în viața lor profesională și personală, ci și la condiții climatice adesea dificile”.

Lipavsky a spus că ministerul său este pregătit să facă schimbări pentru a-i ajuta pe diplomați să facă față presiunilor la care sunt expuși în munca lor.

Related posts

Alte 150 de computere au fost transmise către 30 de instituții de învățământ din țară

Albasat

Trei din patru locuitori ai Republicii Moldova dețin un card de plată

Albasat

Șeful diplomației moldovenești efectuează o vizită la Bruxelles

Albasat

Leave a Comment