ALBASAT
Societate

Comisia pentru bugete din PE a avizat asistența de 145 mln euro pentru Republica Moldova

Comisia pentru bugete din Parlamentul European a avizat asistența de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat deputatul european Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, într-o declarație de presă, citată de IPN.

Comisia pentru bugete din Parlamentul European a votat aseară, cu 35 de voturi pentru, zero abțineri și 1 vot împotrivă propunerea eurodeputatului de aviz privind asistența macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

„Ca raportor privind acest aviz, am solicitat colegilor din Comisia pentru bugete să avizăm decizia de asistență în forma propusă de Comisia Europeană și să nu depunem niciun amendament. În același timp, am cerut Comisiei pentru comerț internațional – comisie decidentă pe acest proiect legislativ –  să procedeze la fel și să voteze propunerea Comisiei Europene fără amendamente. Am propus acest lucru tocmai pentru a ne asigura că asistența macrofinanciară este adoptată fără întârzieri în Parlamentul European, iar banii ajung în Republica Moldova în timp util, până la finalul anului. Oferim Republicii Moldova suportul financiar de care are nevoie pentru a ne asigura că, pe toată durata acestui an, Guvernul are la dispoziție suficiente fonduri pentru a veni în sprijinul oamenilor și pentru a asigura stabilitatea economicăˮ, a menționat europarlamentarul.

Potrivit lui, siguranța Uniunii Europene depinde și de stabilitatea Republicii Moldova. „Republica Moldova este stat candidat la Uniunea Europeană și trebuie să o ajutăm să treacă peste provocările cu care se confruntă și să continue integrarea europeană. De aceea, vrem să luăm toate măsurile pentru o adoptare rapidă a sprijinului financiar astfel încât banii să ajungă cât mai repede acolo unde este nevoie de ei.ˮ

După avizul de aseară al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, urmează votul în Comisia pentru comerț internațional asupra asistenței, programat pentru 27 aprilie. Votul final, în plenul Parlamentului European, va avea loc, cel mai probabil, în luna mai.

La 24 ianuarie, Comisia Europeană a propus să suplimenteze asistența macrofinanciară în curs de acordare Republicii Moldova cu 145 de milioane de euro. Astfel, valoarea totală a sprijinului actual pentru țară se va ridica la 295 de milioane de euro.

Related posts

APL-urile și antreprenoarele din Nisporeni pot depune proiecte în cadrul unor concursuri finanțate de Suedia

Albasat

Moldova conectată tot mai strâns la proiectele regionale de gaze

AlbasatTV, Nisporeni

Părintele Petru din Nisporeni: “Hristos a înviat! Sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos este sărbătoarea bucuriei și plină de lumină”

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment