ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Trei minori cercetați penal pentru furturi de telefoane mobile în Nisporeni

Doi adolescenți în vârstă de 16 și 17 ani, alături de o tânără de 17 ani, sunt în centrul unei anchete penale, fiind suspectați de comiterea a cel puțin două furturi de telefoane mobile în valoare de peste 99 de mii de lei, din magazine specializate din Nisporeni și Călărași.

Cazurile, care au avut loc în această lună, au creat un prejudiciu semnificativ, ce a fost estimat la 99 543 de lei. Potrivit informațiilor furnizate de ofițerii Direcției de investigații criminale și cei ai Direcției de investigații analitice a INI, în colaborare strânsă cu forțele de poliție din Nisporeni și Călărași, sub coordonarea Procuraturii din Nisporeni, au fost adunate dovezi considerabile care indică implicarea suspecților în comiterea furturilor.

Modul de operare al celor trei minori implicați implica intrarea în magazine pe timp de noapte, prin deteriorarea ușilor sau a geamurilor. Aceștia ar fi sustras un total de 16 telefoane mobile în perioada menționată.

Originari din diverse localități precum Strășeni, Rezina și Cahul, cei în cauză au fost supuși unei percheziții corporale în urma căreia a fost descoperit un rucsac ce conținea un ciocan, mănuși și alte obiecte folosite în comiterea infracțiunilor.

Conform legislației în vigoare, persoanele găsite vinovate de astfel de fapte riscă sancțiuni ce includ amendă de până la 12 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității pentru maximum 240 de ore sau chiar închisoare pentru o perioadă de până la 4 ani.

Autoritățile își continuă eforturile de investigare pentru aducerea celor implicați în fața justiției și pentru a asigura siguranța comunității.

Related posts

Recomandările comisiei speciale privind sectorul produselor petroliere

Albasat

Cu sprijinul UE, un concert de muzică Oscar a fost organizat la cetatea Bender

Albasat

Numărul cazurilor de rujeolă confirmate a ajuns la 273

Leave a Comment