ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Frauda cu caviar: plângerea unui cetățean din Nisporeni dezvăluie escrocheria

O plângere formulată de un cetățean din Nisporeni a condus la descoperirea unui adevărat caz de fraudă în domeniul comercializării caviarului. Un bărbat din Nisporeni a fost înșelat de escroci după ce a achiziționat mai multe borcane de icre roșii, crezând că sunt naturale, însă s-a dovedit că erau artificiale și expirate. Situația a luat o întorsătură neașteptată când bărbatul a postat mai multe videoclipuri pe rețelele sociale, exprimându-și nemulțumirea față de calitatea produsului. Ca urmare, a fost contactat de o femeie care l-a amenințat cu consecințe dacă nu va șterge filmulețele din mediul online.

În urma unei informații operative, polițiștii din Ialoveni au reușit să identifice o femeie de 23 de ani și un bărbat de 33 de ani din același oraș, presupuși a fi implicați în comercializarea caviarului fără acte de proveniență și fără eliberarea bonurilor fiscale.

Perchezițiile efectuate în trei locuințe din municipiul Chișinău și din raionul Ialoveni, precum și în două automobile aflate în folosința suspecților, au condus la confiscarea a peste 100 de borcane cu caviar de diferite tipuri, zeci de pachete cu ton ambalat, precum și peste 300 de borcane cu cantitatea de 230 ml, alături de etichete autoadezive, cântare și înscrisuri de ciornă.

Valoarea mărfii confiscate depășește suma de 100 000 de lei. Conform investigațiilor, marfa ar fi fost procurată de pe piața neagră din Ucraina și Rusia, ulterior fiind ambalată, păstrată și comercializată prin diferite metode, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare pe întreg teritoriul țării.

Produsele confiscate au fost ridicate și remise pentru efectuarea unei expertize la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în scopul stabilirii originii și calității acestora.

Este esențial ca consumatorii să fie atenți și să solicite documentele necesare atunci când achiziționează produse alimentare, pentru a evita situațiile de înșelăciune și pentru a proteja propria sănătate.

Related posts

Pe parcursul anului 2022 au fost nimicite 668 de obiecte

AlbasatTV, Nisporeni

Natalia Gavrilița despre majorarea salariilor miniștrilor: corectăm un populism

AlbasatTV, Nisporeni

Министр финансов: Молдова завершит год долгом в 73 млрд. леев

Albasat

Leave a Comment