Portal de știri
Societate

UE acordă 40 mln euro pentru Forțele Armate. Vicepremierul Popescu salută decizia

Consiliul Uniunii Europene a adoptat asistență suplimentară în cadrul Facilității europene pentru pace în valoare de 40 de milioane de euro în beneficiul Forțelor Armate ale Republicii Moldova. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, salută această decizie, precizând că suportul oferit va întări capacitățile Forțelor Armate, transmite IPN.

Nicu Popescu a menționat că acest suport va consolida capacitățile unităților de logistică, mobilitate, comandă și control, apărare cibernetică, recunoaștere aeriană fără pilot și comunicații tactice ale Forțelor Armate prin furnizarea de echipamente non-letale și servicii relevante, inclusiv instruire legată de echipamente menționate.

Această asistență va completa suportul de șapte milioane de euro adoptat în decembrie 2021, care consolidează capacitățile Serviciului Medical Militar și Batalionului de Inginerie al Forțelor Armate.

„Este un rezultat comun cu echipa Ministerului Apărării și o dovadă în plus a contribuției Uniunii Europene la capacitățile țării noastre de a-și consolida securitatea națională, stabilitatea și reziliența”, mai menționează vicepremierul.

Related posts

ЮНИСЕФ доставил партию средств индивидуальной защиты для работников первой линии

Albasat

Президентские выборы состоятся 1 ноября. Парламент проголосовал

Albasat

Protestul agricultorilor continuă în PMAN: Nu vor să ne audă!

Albasat

Leave a Comment