ALBASAT
Actualitate Societate

UE debursează 105 mln euro destinați Fondului de reducere a vulnerabilității energetice

Până la sfârșitul acestui an, vor fi debursați 105 milioane de euro destinați Fondului de reducere a vulnerabilității energetice. Astăzi la Chișinău a fost semnat Amendamentul nr. 2 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind Contractul de consolidare a statului şi rezilienţei pentru Republica Moldova, transmite IPN.

Amendamentul a fost semnat de către Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției generale vecinătate și negocieri privind extinderea (DG NEAR) a Comisiei Europene, și ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba.

Asistența în valoare de 105 milioane de euro face parte din pachetul Uniunii Europene de 250 de milioane de anunțat anul trecut.

Semnarea a avut loc în prezența șefei statului, Maia Sandu, și a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată într-o vizită la Chișinău.

În context, Maia Sandu a declarat că sprijinul Uniunii Europene în acești ani grei dovedește că solidaritatea constituie temelia pe care s-a constituit și funcționează UE. „De asta Moldova vrea să se alăture marii familii europene”, a declarat șefa statului.

Președinta a mai spus că pe 21 mai moldovenii și-au exprimat limpede și fără echivoc credința că viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană.

Related posts

Igor Grosu: Simbolurile care propagă războiul nu trebuie să aibă loc în societatea noastră

Albasat

Cerințe pentru ambalarea, etichetarea și transportarea produselor din carne

Albasat

Gazoductul Ungheni-Chișinău va fi finalizat până la 1 august anul curent

Albasat

Leave a Comment